Scholen

Share This:

We hebben tot nu toe ervaring met het gebruik van de scan in groepen 7 en 8 van de basisschool en klassen 1 en 2 van het voortgezet onderwijs. Het lijkt ook goed mogelijk om de scan te gebruiken in groep 6 en in klas 3. We hopen over niet al te lange tijd ook enkele aangepaste scans te kunnen laten zien voor nog jongere jongeren, van 6 tot 10 jaar, en voor iets minder jonge jongeren, van 15 tot 18 jaar. Daarna komen wellicht ook ouders en grootouders aan de beurt. Wilt u eerst een voorbeeld van de vragenlijst zien? Klik hier.

meedoen-pictoWilt u meedoen met uw hele klas? Dat kan heel goed. Bent u leerkracht, docent of onderwijzer, vraag dan een klasse code aan (ddd@drechtsteden.nl) en laat elke leerling deze code op de startpagina van de scan invullen, naast leeftijd en naam. Elke leerling ziet na het invullen van de scan de eigen score en de hoogste, gemiddelde en laagste score van de klas. U ontvangt daarnaast als aanvrager van de code binnen enkele dagen de resultaten van de hele klas van ons. Geanonimiseerd.
Stof genoeg om met de klas over door te praten. Het is ook heel uitdagend en inspirerend om met de hele klas een doel te stellen voor de score van elke vraag over een half jaar. Dan kunt u de scan nog eens laten doen en zien of de klas op de goede, duurzame weg is.
Wilt u met meerdere klassen meedoen? Geen probleem. Vraag codes aan voor het gewenste aantal klassen.

verder-pictoWe hebben gemerkt dat veel kinderen de scan leuk en uitdagend vinden en er met elkaar over gaan praten. Ze willen vaak ook meer weten, over duurzaamheid in het algemeen, en over het belang van maatregelen om duurzamer te worden en wat er gebeurt als we dat niet doen. Er zijn mogelijkheden genoeg om meer aandacht aan dit onderwerp te besteden. Of er een project aan te koppelen, of meerdere acties of wat er maar past in het programma van uw school. Als u vragen hierover heeft, laat het ons weten: ddd@drechtsteden.nl.